Αποκτήστε κωδικό LEI εδώ

LEI σημαίνει Legal Entity Identifier (Αναγνωριστικός Κωδικός Νομικής Οντότητας). Ο αριθμός LEI ή ο κωδικός LEI είναι το ισοδύναμο ενός διεθνούς αριθμού εταιρείας.

Ο LEI αποτελεί απαίτηση για πολλές νομικές οντότητες. Παρέχει διαφάνεια στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές.

Η υπηρεσία LEI Service βοηθά την εταιρεία σας να αποκτήσει νέο αριθμό LEI ή να ανανεώσει έναν υφιστάμενο κωδικό LEI γρήγορα και εύκολα. Τιμές από 39 ευρώ ετησίως (5ετής ισχύς) έως 49 ευρώ ετησίως (1 έτος ισχύς).

Παραγγείλτε πριν από τις 16:00 και θα λάβετε νέο κωδικό LEI εντός 2 ωρών με παράδοση VIP / express.

 

Γρήγορη και εύκολη διαδικασία

Υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση για κωδικό LEI
 
 
1
 
 
 
 
 
Αίτηση
1 λεπτό
LEI Service επαληθέυστε τις πληροφορίες γρήγορα
 
 
 
 
2
 
 
 
 
 
Επαληθεύουμε στοιχεία
1 - 48 ώρες
Λαμβάνετε τον κωδικό LEI
 
 
 
 
3
 
 
 
Λαμβάνετε LEI
 

Αίτηση κωδικού LEI - σε 1 λεπτό

Τιμές κωδικών LEI

Βρείτε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα σε εσάς παρακάτω - όλες οι λύσεις μας περιλαμβάνουν δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη και απεριόριστη υποστήριξη μέσω e-mail.

Νέος κωδικός LEI

Τηλεφωνική υποστήριξη : Δωρεάν
Υποστήριξη μέσω e-mail : Δωρεάν
Τέλος GLEIF : Συμεριλαμβάνεται
1 έτος
€49.00
3 έτη(αποθήκευση €12.00)
€135.00
5 έτη(αποθήκευση €50.00)
€195.00
Από
€39.00
ανά έτος

Ανανέωση κωδικού LEI

Ανανεώστε τον υπάρχοντα κωδικό LEI

Τηλεφωνική υποστήριξη : Δωρεάν
Υποστήριξη μέσω e-mail : Δωρεάν
Τέλος GLEIF : Συμεριλαμβάνεται
1 έτος
€49.00
3 έτη(αποθήκευση €12.00)
€135.00
5 έτη(αποθήκευση €50.00)
€195.00
Από
€39.00
ανά έτος

Μεταφορά και ανανέωση κωδικού LEI

Μεταφορά και ανανέωση κωδικού LEI

Τηλεφωνική υποστήριξη : Δωρεάν
Υποστήριξη μέσω e-mail : Δωρεάν
Τέλος GLEIF : Συμεριλαμβάνεται
1 έτος
€49.00
3 έτη(αποθήκευση €12.00)
€135.00
5 έτη(αποθήκευση €50.00)
€195.00
Από
€39.00
ανά έτος

Γιατί να επιλέξετε τη LEI Service;

Η αίτηση για κωδικό LEI μέσω της υπηρεσίας LEI Service είναι γρήγορη με άμεση υποστήριξη και χαμηλές τιμές
 • Γρήγορη, εύκολη και ασφαλής καταχώρηση LEI
 • Ο πιο οικονομικός κωδικός LEI
 • Δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης LEI
 • Υποστήριξη μέσω τηλεφώνου και e-mail
 • Απαντάμε πάντα εντός 24 ωρών – εγγυημένα!

Τι είναι ο αριθμός / κωδικός LEI;

Σκεφτείτε τον κωδικό LEI ως έναν διεθνή αριθμό μητρώου επιχείρησης. Ο κωδικός LEI χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε παγκόσμιο κλίμακα.

Η εφαρμογή του κωδικού LEI έχει τέλος, καθώς και ετήσιο τέλος τήρησης για την ανανέωση της ισχύος. Τον κωδικό LEI χρειάζονται τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα ταμεία και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα, δηλαδή όλες οι νομικές οντότητες.

Για μία γραφική παρουσίαση του Συστήματος Αναγνωριστικών Κωδικών Νομικών Οντοτήτων επισκεφθείτε αυτόν τον εξωτερικό σύνδεσμο.

Ποιος χρειάζεται κωδικό LEI;

 • Από την 3η Ιανουαρίου 2018 όλες οι νομικές οντότητες της ΕΕ που υπόκεινται στην MiFID II υποχρεώθηκαν να διαθέτουν έγκυρο LEI για τις συναλλαγές τους (π.χ. ομόλογα, μετοχές, συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κ.λπ.). Πολλές χώρες εκτός της ΕΕ έχουν επίσης υιοθετήσει τις αρχές, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ στον Νόμο περί Ανταλλαγής Εμπορευμάτων (Commodity Exchange Act)
 • Επιπλέον, οι εταιρείες που υπόκεινται στην υποχρέωση αναφοράς συναλλαγών MiFID II δεν είναι σε θέση να αποδεχθούν συναλλαγή που προέρχεται από πελάτη ο οποίος δεν διαθέτει έγκυρο κωδικό LEI

Ο κωδικός LEI σε 30 δευτερόλεπτα

 • Ο Αναγνωριστικός Κωδικός Νομικής Οντότητας (LEI) είναι συγκρίσιμος με έναν διεθνή αριθμό επιχείρησης, ο οποίος θα προσδιορίζει τη νομική οντότητα σε παγκόσμια κλίμακα
 • Οι περισσότερες νομικές οντότητες θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικό LEI για να μπορούν να συναλλάσσονται μετοχές, ομόλογα κ.λπ.
 • Ο κωδικός LEI έχει τέλος εγγραφής και χρειάζεται να ανανεώνεται σε ετήσια βάση
 • Βοηθά στην αποτροπή του οικονομικού εγκλήματος καθώς όλες οι οντότητες μπορούν να ταυτοποιηθούν κατά τρόπο μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο
 • Ο μορφότυπος του Αναγνωριστικού Κωδικού Νομικής Οντότητας αποτελείται από μία ακολουθία 20 χαρακτήρων. Ο μορφότυπος του Αναγνωριστικού Κωδικού Νομικής Οντότητας βασίζεται στο πρότυπο ISO 17442
 • Ο κωδικός LEI περιέχει πληροφορίες σχετικά με την εταιρική δομή της νομικής οντότητας και απαντά στα ερωτήματα «ποιος είναι ποιος;» και «σε ποιον ανήκει ποιος;».
 • Η LOU (Τοπική Επιχειρησιακή Μονάδα) είναι υπεύθυνη για την έκδοση του κωδικού LEI. Οι LOUs είναι διαπιστευμένες από το Παγκόσμιο Ίδρυμα Αναγνωριστικών Κωδικών Νομικής Οντότητας (GLEIF), το οποίο δημοσιεύει δωρεάν όλους τους αριθμούς LEI. Η Επιτροπή Κανονιστικής Εποπτείας LEI (ROC) ρυθμίζει το GLEIF

Ένα παράδειγμα Αναγνωριστικού Κωδικού Νομικής Οντότητας για τη LEI Service με LEI: 9845 008599005596A4 56

 • Χαρακτήρες 1-4: Ταυτοποιούν την εκδούσα LOU
 • Χαρακτήρες 5-18: Ειδικοί για τη νομική οντότητα, οι χαρακτήρες δεν έχουν συγκεκριμένη σημασία
 • Χαρακτήρες 19-20: Δύο αριθμοί επαλήθευσης

Ποιος μπορεί να εκδώσει κωδικό LEI;

Ο συντονισμός της έκδοσης του αριθμού LEI πραγματοποιείται από το GLEIF - έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει την ευθύνη να διατηρεί την ακεραιότητα του παγκόσμιου συστήματος LEI. Η φυσική έκδοση του αριθμού LEI γίνεται από διαπιστευμένες από τον GLEIF Τοπικές Επιχειρησιακές Μονάδες (γνωστές και ως LOU).

Οι LOUs κοινοποιούν όλους τους κωδικούς LEI και τα δεδομένα αναφοράς στη βάση δεδομένων LEI του GLEIF, η οποία είναι διαθέσιμη στο κοινό.

Το GLEIF ρυθμίζεται από την Επιτροπή Κανονιστικής Εποπτείας LEI (ROC), η οποία αποτελείται από διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε παγκόσμια κλίμακα.

Με το GLEIF μπορείτε να κάνετε δωρεάν αναζήτηση Αναγνωριστικού Κωδικού Νομικής Οντότητας. Η αναζήτηση Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας θα σας δείξει αν ο LEI είναι ενεργός και πότε λήγει.

Όροι αριθμού LEI

Προσφέρουμε μια υπηρεσία στην οποία απλά καταχωρείτε τον αριθμό μητρώου της εταιρείας σας, επιβεβαιώνετε τα δεδομένα σας που είναι επίσης καταχωρημένα στα επίσημα μητρώα. Συμπληρώνετε πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησιακή σύνθεση, όταν αυτό γίνει, θα κάνουμε την αίτηση για τον κωδικό LEI για λογαριασμό σας και συνήθως θα έχετε τον κωδικό LEI σε λίγες ώρες ή λίγες ημέρες. Αυτό ισχύει για τις περισσότερες περιπτώσεις όπου δεν απαιτούν πρόσθετες πληροφορίες από εσάς.

Η βάση δεδομένων του GLEIFο αναγνωριστικός κωδικός νομικής οντότητας LEI ενημερώνεται μόνο μία φορά ημερησίως, επομένως δεν είναι βέβαιο ότι η τράπεζα ή η επενδυτική πλατφόρμα σας θα το δεχτεί. Ίσως θελήσουν να περιμένουν μέχρι να μπορέσουν να τον επαληθεύσουν με τη βάση δεδομένων αναγνωριστικών κωδικών νομικής οντότητας. (Παρόλο που ο κωδικός LEI είναι έγκυρος κατά την έκδοσή του.)

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι υποκείμενες πληροφορίες σχετικά με τις νομικές οντότητες που περιλαμβάνονται στο Ευρετήριο LEI είναι επικαιροποιημένες. Ως εκ τούτου, τα δεδομένα πρέπει να επικαιροποιούνται σε ετήσια βάση. Αυτό θεωρείται ως ανανέωση του αριθμού LEI.

Η LEIService προσφέρει τη δυνατότητα αγοράς πολυετών ανανεώσεων, όπου θα ενημερώνουμε τον LEI με βάση επίσημες πηγές. Σε περίπτωση που προκύψουν αλλαγές, ωστόσο, το νομικό πρόσωπο είναι υποχρεωμένο να μας ενημερώσει, ώστε να μπορέσουμε να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα στο ευρετήριο LEIτου GLEIF. Αυτό το κάνουμε χωρίς καμία επιβάρυνση για εσάς.

Το νομικό σας πρόσωπο δεν θα μπορεί να πραγματοποιεί οικονομικές συναλλαγές, δεδομένου ότι απαιτείται έγκυρος κωδικός LEI.

Τα δεδομένα του LEI αναφέρονται ως δεδομένα αναφοράς. Η νομική οντότητα που βρίσκεται πίσω από κάθε LEI είναι υπεύθυνη να ενημερώνει τον οργανισμό έκδοσης LEI για τυχόν ενημερώσεις των δεδομένων αναφοράς. Όλοι οι χρήστες των δεδομένων LEI μπορούν να αμφισβητήσουν τα δεδομένα που περιέχονται σε οποιοδήποτε LEI. Μια τέτοια αμφισβήτηση θα προκαλέσει την αναθεώρηση των δεδομένων LEI από τον οργανισμό έκδοσης LEI. Κάθε επαλήθευση ή επικαιροποίηση ενός LEI διεκπεραιώνεται χωρίς κανένα κόστος. Αυτό γίνεται από τον διαχειριστή εκδότη του LEI.

Το GLEIF είναι υπεύθυνο για την παρακολούθηση της ποιότητας των δεδομένων LEI. Υπάρχει ένα πρόγραμμα διαχείρισης της ποιότητας των δεδομένων που διασφαλίζει ότι το LEI είναι το καλύτερο βιομηχανικό πρότυπο.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ποιότητα των δεδομένων εδώ.

Η βάση δεδομένων LEIτου GLEIF ενημερώνεται μόνο μία φορά την ημέρα. Ενδέχεται να χρειαστούν έως και 24 ώρες για να μπορέσει η τράπεζά σας να επαληθεύσει μια νέα εγγραφή LEI. Μια άλλη πηγή σφάλματος είναι εάν ο LEI σας έχει λήξει και δεν είναι πλέον έγκυρο. Αυτό μπορεί να συμβεί αν ξεχάσατε να το ανανεώσετε και γι' αυτό δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε συναλλαγές. Αφήστε μας να σας βοηθήσουμε να το ανανεώσετε.

Η σύντομη απάντηση είναι όχι. Ωστόσο, το 2015 η Επιτροπή Κανονιστικής Εποπτείας LEI κοινοποίησε δήλωση στην οποία αναφέρει υπό ποιες προϋποθέσεις ένα άτομο που ενεργεί με επιχειρηματική ιδιότητα θα πληρούσε τις προϋποθέσεις για την απόκτηση κωδικού LEI. Μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωση εδώ.

Σχετικά με το σύστημα LEI

Το GLEIF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον Ιούνιο του 2014. Το GLEIF ιδρύθηκε για να υποστηρίξει την εφαρμογή και τη χρήση των κωδικών LEI (Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας).

Το GLEIF εδρεύει στη Βασιλεία της Ελβετίας. Το κύριο καθήκον του GLEIF είναι να διασφαλίζει τη λειτουργική ακεραιότητα του παγκόσμιου συστήματος LEI. Το GLEIF διαθέτει επίσης την τεχνική υποδομή για όποιον επιθυμεί να έχει πρόσβαση στην πλήρη παγκόσμια βάση δεδομένων αναγνωριστικών κωδικών νομικής οντότητας LEI.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GLEIF εδώ.

Το 2011, οι χώρες της G20 ζήτησαν από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB) να διατυπώσει συστάσεις για ένα παγκόσμιο σύστημα Αναγνωριστικών Κωδικών Νομικής Οντότητας (LEI) και την εποπτεία αυτού.

Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη του παγκόσμιου συστήματος LEI, όπου η έκδοση του κωδικού LEI εξασφαλίζει τη μοναδική ταυτοποίηση των νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Το FSB υπογράμμισε ότι η παγκόσμια αποδοχή του συστήματος LEI θα βοηθήσει στην επίτευξη διαφόρων στόχων χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Παρέχει επίσης ορισμένα πλεονεκτήματα στον ιδιωτικό τομέα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το παγκόσμιο σύστημα LEI μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το Σύστημα LEI αποτελείται από τρία επίπεδα:

 • Το επίπεδο 1 είναι η Επιτροπή Κανονιστικής Εποπτείας LEI: Συστάθηκε το 2013 για να συντονίζει και να εποπτεύει το πλαίσιο του παγκόσμιου συστήματος Αναγνωριστικών Κωδικών Νομικής Οντότητας.
 • Το επίπεδο 2 είναι το Παγκόσμιο Ίδρυμα LEI (GLEIF): Ιδρύθηκε το 2014 από το Συμβούλιο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Το GLEIF είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προορίζεται να βοηθήσει στη χρήση και την εφαρμογή των LEI. Η δουλειά του GLEIF είναι να διασφαλίζει ότι το παγκόσμιο σύστημα Αναγνωριστικών Κωδικών Νομικής Οντότητας έχει λειτουργική ακεραιότητα.
 • Το επίπεδο 3 είναι οι οργανισμοί έκδοσης LEI: Οι εκδότες LEI ονομάζονται επίσης Τοπικές Επιχειρησιακές Μονάδες (LOUs). Οι LOUs διαχειρίζονται τις εγγραφές LEI, την ανανέωση LEI και συμπληρωματικές υπηρεσίες.

Μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ο Αναγνωριστικός Κωδικός Νομικής Οντότητας (LEI) συνδέει βασικά δεδομένα που επιτρέπουν τη μοναδική ταυτοποίηση των νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν σε χρηματοπιστωτικές συναλλαγές σε όλο τον κόσμο. Τα δεδομένα LEI διατίθενται στο κοινό για τη δημιουργία και τη βελτίωση της διαφάνειας στις παγκόσμιες αγορές.

Οι δωρεάν πληροφορίες παρέχουν τυποποιημένες πληροφορίες για νομικά πρόσωπα σε παγκόσμια κλίμακα. Τα δεδομένα που ενσωματώνονται σε κάθε LEI επαληθεύονται μέσω διαδικασιών και πρωτοκόλλων που καθορίζονται από την Επιτροπή Κανονιστικής Εποπτείας LEI. Η εργασία του Παγκόσμιου Συστήματος LEI είναι απαραίτητη για να δώσει απάντηση σε τρία ερωτήματα: Ποιος ανήκει σε ποιον; Ποιος είναι ποιος; Και σε ποιον ανήκει τι; Το ποιος είναι ποιος απαντάται στα «δεδομένα επιπέδου 1». Τα «δεδομένα επιπέδου 2» επίσης περιέχουν πληροφορίες για να απαντηθεί το ερώτημα «ποιος ανήκει σε ποιον».

Ο LEI είναι ένας 20ψήφιος κωδικός που οι επιχειρήσεις, τα ταμεία και τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που θέλουν να αγοράζουν ή να πωλούν χρηματοπιστωτικά μέσα πρέπει να αποκτήσουν προκειμένου να συμμορφωθούν με τον κανονισμό MiFIDII. Χωρίς LEI, δεν υπάρχει συναλλαγή.

back to top