Krijg een LEI-nummer hier
LEI staat voor Legal Entity Identifier. Een LEI-nummer, of LEI-code, is het equivalent van een internationaal bedrijfsnummer.
De LEI is een vereiste voor veel juridische entiteiten. Het biedt transparantie in financiële transacties op internationale markten.
LEI Service helpt uw bedrijf om snel en eenvoudig een nieuw LEI-nummer krijgen of een bestaande LEI-code te vernieuwen. Prijzen vanaf 48 euro per jaar (5 jaar geldig) tot 65 euro per jaar (1 jaar geldig).
Bestel voor 17 uur en ontvang binnen 2 uur een nieuwe LEI-code met VIP-/expreslevering.
Snel en eenvoudig proces
LEI-codeaanvraag - in 1 minuut
LEI-code prijzen
Vind hieronder de oplossing met de beste pasvorm – al onze oplossingen zijn inclusief gratis telefonische ondersteuning en onbeperkte ondersteuning per e-mail.
Nieuwe LEI-code
LEI-code vernieuwen
Uw bestaande LEI-code vernieuwen
Overdracht en verlenging van het LEI-nummer
Overdracht en verlenging van het LEI-nummer
Waarom kiezen voor LEI Service?@hTag>
- Snelle, gemakkelijke en veilige LEI-registratie
- Betaalbare LEI-nummer
- Automatische verlenging van LEI is mogelijk
- Telefonische en e-mailondersteuning
- We antwoorden altijd binnen 24 uur – gegarandeerd!
Wat is een LEI-nummer / LEI-code?@hTag>
Zie een LEI-nummer als een internationaal bedrijfsregistratienummer. Het LEI-nummer wordt gebruikt om op wereldwijde schaal deelnemende partijen aan financiële transacties te identificeren.
De LEI-codetoepassing heeft een vergoeding, ook is er een jaarlijkse onderhoudsvergoeding om de geldigheid te verlengen. Zowel bedrijven, fondsen als liefdadigheiden hebben een LEI-nummer nodig, dus alle juridische entiteiten.
Bezoek deze externe link voor een grafische presentatie van het Legal Entity Identifier System.
Wie heft een LEI-nummer nodig?
- Sinds 3 januari 2018 waren alle EU-rechtspersonen die onderworpen zijn aan MiFID II verplicht om een geldige LEI te vereisen om te kunnen handelen (bijv. obligaties, aandelen, futures enz.). Veel landen buiten de EU hebben de principes ook overgenomen, waaronder de VS in de Commodity Exchange Act
- Verder kunnen bedrijven die onderworpen zijn aan de MiFID II transactierapportageverplichting geen transactie accepteren die afkomstig is van een klant die geen geldig LEI-nummer heeft
LEI-nummer uitgelegd in 30 seconden
- Legal Entity Identifier (LEI) is vergelijkbaar met een internationaal bedrijfsnummer dat de juridische entiteit op wereldwijde schaal identificeert
- De meeste juridische entiteiten hebben een LEI-nummer nodig om te kunnen handelen in aandelen, obligaties, enz.
- Het LEI-nummer kost inschrijfgeld en moet jaarlijks vernieuwd worden
- Helpt financiële criminaliteit te voorkomen, aangezien alle entiteiten op wereldwijde schaal uniek kunnen worden geïdentificeerd
- Het Legal Entity Identifier-formaat bestaat uit een code van 20 tekens. Het Legal Entity Identifier-formaat is gebaseerd op ISO-norm 17442
- De LEI-code bevat informatie over de eigendomsstructuur van de rechtspersoon en geeft antwoord op de vragen; "wie is wie?" en "wie is de eigenaar van wie?"
- LOU (Local Operating Units) is verantwoordelijk voor de uitgifte van de LEI-code. LOU's zijn geaccrediteerd door de Global Legal Entity Identifier Foundation (GLEIF) die alle LEI-nummers gratis publiceert. LEI Regulatory Oversight Committee (ROC) regelt GLEIF
Een Legal Entity Identifier voorbeeld voor LEI Service met de LEI: 9845 008599005596A4 56
- Teken 1-4: Gebruikt om de uitgevende LOU te identificeren
- Teken 5-18: Specifiek voor de rechtspersoon, de tekenen hebben geen specifieke betekenis
- Teken 19-20: Twee verificatienummers
Wie kan een LEI-nummer afgeven?
De coördinatie van de uitgifte van LEI-nummers wordt uitgevoerd door GLEIF – een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor het handhaven van de integriteit van het wereldwijde LEI-systeem. De fysieke uitgifte van het LEI-nummer wordt gedaan door GLEIF geaccrediteerde Local Operating Units (ook bekend als LOU's).
LOU's zullen alle LEI-nummers en referentiegegevens publiceren in de GLEIF LEI-database, die openbaar beschikbaar is.
GLEIF wordt gereguleerd door het LEI Regulatory Oversight Committee (ROC), dat uit verschillende financiële instellingen op wereldschaal bestaat.
Met GLEIF kunt u gratis zoeken naar de identificatie van juridische entiteiten. De zoekopdracht naar de identificatie van de rechtspersoon laat zien of de LEI actief is en wanneer deze verloopt.
LEI number terms
Wij bieden een service aan waarbij u gewoon uw bedrijfsregistratienummer invult, uw gegevens bevestigt die ook bij de officiële registers geregistreerd zijn. Vul informatie over de eigendomsstructuur in, wanneer dit is gebeurd, zullen we namens u de LEI-code aanvragen en meestal heeft u de LEI-code binnen enkele uren of een paar dagen. Dit geldt voor de meeste gevallen waarvoor geen aanvullende informatie van u nodig is.
De GLEIF Legal Entity Identifier LEI-database wordt slechts eenmaal per dag bijgewerkt, dus het is niet zeker of uw bank of investeringsplatform deze zal accepteren. Ze willen misschien wachten tot het kan worden geverifieerd met de database met identificatiegegevens voor juridische entiteiten. (ook al is de LEI-code geldig bij uitgifte).
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderliggende informatie van de in de LEI Index vermelde juridische entiteiten up-to-date is. Daarom moeten de gegevens jaarlijks worden bijgewerkt. Dit wordt beschouwd als een verlenging van het LEI-nummer.
LEI Service biedt de mogelijkheid om meerjarige verlengingen aan te schaffen, waarbij we de LEI actualiseren op basis van officiële bronnen. Mochten er zich wijzigingen voordoen, dan is dejuridische entiteit echter verplicht ons hiervan op de hoogte te stellen, zodat wij de gegevens in de GLEIF LEI Index kunnen actualiseren. Dit doen wij kosteloos voor u.
Uw juridische entiteit zal geen financiële transacties kunnen doen omdat een geldige LEI-code vereist is.
De gegevens van de LEI worden de referentiegegevens genoemd. De juridische entiteit achter elke LEI is verantwoordelijk voor het informeren van de LEI-uitgevende organisatie over eventuele updates van de referentiegegevens. Alle gebruikers van de LEI-gegevens kunnen de gegevens in een LEI aanvechten. Een dergelijke uitdaging zou leiden tot een beoordeling van de LEI-gegevens door de LEI-uitgevende organisatie. Elke verificatie of update van een LEI wordt zonder kosten verwerkt. Dit wordt gedaan door de beherende LEI-uitgever.
GLEIF is verantwoordelijk voor het bewaken van de LEI-gegevenskwaliteit. Er is een programma voor gegevenskwaliteitsbeheer om ervoor te zorgen dat de LEI de beste industriestandaard is.
U kunt meer over datakwaliteit hier lezen.
De GLEIF LEI-database wordt slechts eenmaal per dag bijgewerkt. Het kan tot 24 uur duren voordat uw bank een nieuwe LEI-registratie kan verifiëren. Een andere bron van fouten is als uw LEI is verlopen en niet meer geldig is. Dit kan worden veroorzaakt als u bent vergeten deze te verlengen en daarom kunt u geen transacties uitvoeren. Laat ons u helpen deze te verlangen.
Het korte antwoord is nee. In 2015 heeft het LEI Regulatory Oversight Committee echter een verklaring gepubliceerd waarin staat onder welke voorwaarden een persoon die handelt in een zakelijke hoedanigheid in aanmerking kan komen voor het verkrijgen van een LEI-code. U kunt de verklaring hier lezen.
About the LEI system
GLEIF is een non-profitorganisatie opgericht door de Financial Stability Board in juni 2014. GLEIF is opgericht om de implementatie en het gebruik van LEI-nummers (Legal Entity Identifiers) te ondersteunen.
GLEIF is gevestigd in Basel, Schwitzerland. De belangrijkste taak van GLEIF is het waarborgen van de operationele integriteit van het wereldwijde LEI-systeem. GLEIF stelt ook de technische infrastructuur ter beschikking voor iedereen die toegang wil hebben tot de volledige LEI-database met wereldwijde identificatie van juridische entiteiten.
Meer informatie over GLEIF kunt u hier vinden.
In 2011 hebben de G20-landen de Financial Stability Board (FSB) gevraagd om aanbevelingen te doen aan een wereldwijd Legal Entity Identifier (LEI)-systeem en toezicht hierop.
Dit leidde tot de ontwikkeling van het wereldwijde LEI-systeem, waarbij de uitgifte van een LEI-nummer zorgt voor een unieke identificatie van juridische entiteiten die deelnemen aan financiële transacties. FSB onderstreepte dat een wereldwijde acceptatie van het LEI-systeem zal helpen bij verschillende doelstellingen op het gebied van financiële stabiliteit. Het biedt ook enkele voordelen voor de privesector.
Meer informatie over het wereldwijde LEI-systeem vindt u hier.
Het LEI-systeem bestaat uit drie lagen:
- Laag 1 is het LEI Regulatory Oversight Committee: bestaat uit meerdere overheidsinstanties uit verschillende landen en werd in 2013 opgericht om het kader van het wereldwijde Legal Entity Identifier-systeem te coördineren en te controleren.
- Laag 2 is de Global LEI Foundation (GLEIF): opgericht in 2014 door de Financial Stability Board. GLEIF is een non-profitorganisatie die is bedoeld om te helpen bij het gebruik en de implementatie van LEI's. Het is de taak van GLEIF om ervoor te zorgen dat het wereldwijde Legal Entity Identifier-systeem operationele integriteit heeft.
- Laag 3 is LEI-uitgevende organisaties: De uitgevers van LEI's worden ook wel Local Operating Units (LOU's) genoemd. LOU's behandelen LEI-registratie, LEI-verlenging en aanvullende diensten.
U kunt hier meer informatie vinden.
De Legal Entity Identifier (LEI) koppelt belangrijke gegevens, waardoor een unieke identificatie mogelijk is van juridische entiteiten die deelnemen aan financiële transacties over de hele wereld. De LEI-gegevens worden openbaar gemaakt om transparantie op de wereldmarkten te creëren en te verbeteren.
De gratis informatie biedt gestandaardiseerde informatie over juridische entiteiten op wereldwijde schaal. De gegevens die in elke LEI zijn opgenomen, worden geverifieerd aan de hand van procedures en protocollen die zijn vastgesteld door de LEI Regulatory Oversight Committee. De taak van het Global LEI System is essentieel om drie vragen te beantwoorden: Wie is de eigenaar van wie? Wie is wie? En wie bezit wat? Wie is wie wordt beantwoord in de “niveau 1-gegevens”. Om de vraag "wie bezit wat" te beantwoorden, zijn ook "niveau 2-gegevens" opgenomen.
Het LEI-nummer is een 20-cijferige code die bedrijven, fondsen en liefdadigheidsinstellingen die financiële instrumenten willen kopen of verkopen, mogelijk moeten verkrijgen om te voldoen aan de MiFID II-regelgeving. Geen LEI, geen handel.