Πώς να αποκτήσετε κωδικό LEI

Πώς να αποκτήσετε τον Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας

Εάν η επιχείρησή σας συναλλάσσεται στη χρηματοπιστωτική αγορά, είναι πολύ πιθανό ότι θα χρειαστεί να αποκτήσετε έναν κωδικό LEI..

Ακόμη και αν δεν είστε υποχρεωμένοι από το νόμο να αποκτήσετε κωδικό LEI, υπάρχουν πολλά οφέλη που συνδέονται με την κατοχή ενός Αναγνωριστικού Κωδικού Νομικής Οντότητας. Για το λόγο αυτό, πολλές ΕΠΕ και ατομικές επιχειρήσεις στρέφονται προς τον LEI, παρόλο που μπορεί να μην είναι υποχρεωμένες να το κάνουν. Και δεδομένου ότι το σύστημα LEI οδεύει προς την καθιέρωση ενός παγκόσμιου προτύπου, είναι καλή ιδέα να αποκτήσετε έναν κωδικό LEI απαιτηθεί να τον καταχωρήσετε.

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να αποκτήσετε έναν κωδικό LEI.

Πώς μπορώ να αποκτήσω κωδικό LEI;

Οι κωδικοί LEI είναι διαθέσιμοι μέσω των Τοπικών Επιχειρησιακών Μονάδων (LOUs). Μια Tοπική Επιχειρησιακή Μονάδα, που αναφέρεται επίσης ως οργανισμός έκδοσης LEI, είναι ένας οργανισμός διαπιστευμένος από το GLEIF (Παγκόσμιο Ίδρυμα Αναγνωριστικών κωδικών Νομικής Οντότητας) ή εγκεκριμένος από την ROC (Επιτροπή Κανονιστικής Εποπτείας). Η LOU εκδίδει κωδικούς LEI προς νομικές οντότητες.

Ωστόσο, προκειμένου να απλοποιηθεί η έκδοση των κωδικών LEI, η GLEIF εισήγαγε την έννοια του «Πράκτορα Καταχώρησης». Αυτό διευκολύνει τις νομικές οντότητες να αποκτήσουν πρόσβαση στις LOU και να εκδώσουν LEI.

Τι είναι ο Πράκτορας Καταχώρησης;

Ένας Πράκτορας Καταχώρησης μπορεί να σας βοηθήσει με ό,τι χρειάζεστε σχετικά με τον τρόπο απόκτησης κωδικού LEI. Ο ρόλος του Πράκτορα Καταχώρησης είναι να βοηθά τα νομικά πρόσωπα να έχουν πρόσβαση σε οργανισμούς έκδοσης LEI. Ο Πράκτορας Καταχώρησης συνεργάζεται με μία ή περισσότερες LOU και διασφαλίζει την ικανοποίηση των αναγκών των πελατών του για υπηρεσίες LEI.

Η LEI Service είναι ο Πράκτορας Καταχώρησης. Αυτό σημαίνει ότι σας διευκολύνουμε να αποκτήσετε πρόσβαση σε LOU και να εκδώσετε κωδικό LEI. Αναλαμβάνουμε τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και διαχειριζόμαστε την επικοινωνία με το νομικό πρόσωπο. Επίσης, επεξεργαζόμαστε με ασφάλεια και λαμβάνουμε την πληρωμή όταν εκδίδεται ή ανανεώνεται ο κωδικός LEI.

Διασφαλίζουμε ότι η απόκτηση κωδικού LEI είναι σωστή, εύκολη και οικονομική.

Έχετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με τις δραστηριότητές μας; Στείλτε μας e-mail στο info@leiservice.com για να μάθετε περισσότερα. Η αγγλόφωνη εξυπηρέτηση πελατών μας θα απαντήσει άμεσα σε οποιαδήποτε σας ερώτηση.

Πώς να αποκτήσετε Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας: η αίτηση

Χρειάζεστε έναν κωδικό LEI για την εταιρεία σας; Η υπηρεσία LEI σας διευκολύνει να λάβετε έναν κωδικό LEI.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση για νέο κωδικό LEI εδώ.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ξεκινήσετε είναι να εισαγάγετε τον αριθμό της εταιρείας σας εδώ. Αυτό επιτρέπει στο σύστημά μας να αναζητήσει και να εντοπίσει αυτόματα τα στοιχεία σας στο τοπικό μητρώο επιχειρήσεων (εφόσον είναι καταχωρημένα). Όταν το σύστημά μας βρει τα στοιχεία σας, θα σας ζητήσουμε να επιβεβαιώσετε ότι είναι σωστά. Μόλις γίνει αυτό, θα αναλάβουμε τη διαδικασία υποβολής της αίτησης —το μόνο που απομένει για εσάς είναι να περιμένετε. Θα λάβετε τον νέο σας κωδικό LEI εντός 10 λεπτών έως 48 ωρών.

Πώς να ανανεώσετε έναν Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας

Τώρα γνωρίζετε πώς να αποκτήσετε έναν LEI. Αλλά οι κωδικοί LEI απαιτούν επίσης ετήσια ανανέωση για να διασφαλιστεί ότι όλες οι πληροφορίες είναι επικαιροποιημένες και σωστές. Η LEI Service μπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε έναν υφιστάμενο κωδικό LEI από άλλον Πράκτορα Καταχώρησης. Προσφέρουμε επίσης τη δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης του LEI.

Κάντε κλικ για να μεταφέρετε και να ανανεώσετε ένα υφιστάμενο κωδικό LEI.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να καταχωρηθεί ο LEI μου;

Η LEI Service προσφέρει παράδοση VIP / express νέων κωδικών LEI. Όταν ολοκληρώνετε την αγορά σας πριν από τις 16:00 σε εργάσιμη ημέρα, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε την παράδοση VIP / express στην παραγγελία σας. Θα ολοκληρώσουμε την εγγραφή του LEI σας εντός 2 ωρών. (Διατίθεται μόνο για παραγγελίες νέων κωδικών LEI)

Καθώς οι τράπεζες και το παγκόσμιο μητρώο ενημερώνουν και συλλέγουν πληροφορίες LEI καθημερινά, παρακαλούμε να σημειώσετε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 24 ώρες μέχρι ο νέος σας κωδικός LEI να είναι ορατός στο παγκόσμιο μητρώο GLEIF.

Ελέγξτε τον LEI σας με την αναζήτηση LEI

Εάν πρέπει να ελέγξετε ότι οι πληροφορίες LEI σας είναι επικαιροποιημένες στο παγκόσμιο σύστημα LEI ή εάν θέλετε να αναζητήσετε τις πληροφορίες LEI μιας άλλης νομικής οντότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αναζήτηση LEI του GLEIF.

Κάντε κλικ για να αναζητήσετε στη βάση δεδομένων του GLEIF τις πληροφορίες που θέλετε.back to top