Bevestig entiteitsinformatie zoals deze op de LEI-code zal verschijnen met GLEIF
 
 
1
 
 
 
 
Bevestig entiteitsinformatie en contactgegevens
Is een ondertekenaar en kan een LEI-code bestellen
 
 
 
 
2
 
 
 
 
Vul in of u een ondertekenaar bent
Hoeveel jaar moet de LEI-code geldig zijn
 
 
 
 
3
 
 
 
 
Selecteer hoeveel jaar de LEI-code geldig moet zijn
Accepteer de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op het aanvraagproces voor de LEI-code
 
 
 
 
4
 
 
 
 
Algemene voorwaarden lezen en accepteren
Betaal en ontvang uw LEI-code zo snel mogelijk
 
 
 
 
5
 
 
Betaal en ontvang uw LEI-code zo snel mogelijk

Nieuwe LEI-code

Hoe kan ik een identificatiecode voor juridische entiteiten verkrijgen? Aanvragen van een nieuw LEI-nummer

We helpen u hier op deze pagina een identificatiecode voor juridische entiteiten te verkrijgen als u geen bestaande LEI met GLEIF hebt.

Vul dan het LEI-nummer aanvraagformulier hierboven in, zodat we direct aan de slag kunnen met uw LEI-registratie. Raadpleeg de onderstaande handleiding als u hulp nodig heeft bij het invullen van het formulier.

Als u niet zeker weet of u al een LEI-nummer hebt, vul dan gewoon uw bedrijfsregistratienummer of naam in op het bovenstaande formulier en we zullen dat automatisch voor u controleren met GLEIF.

Wat is een LEI-code?

De LEI-code of het LEI-nummer kan worden vertaald als een internationaal bedrijfs- of entiteitsregistratienummer. Een aantal landen, waaronder de hele EU, vereisen dat u een LEI-code heeft om transacties op de financiële markten uit te voeren.

LEI Service

LEI Service is een in Denemarken opgericht bedrijf dat juridische entiteiten helpt bij het verkrijgen van LEI-codenummers. Wij bieden Engels sprekende telefonische en e-mail klantenservice. Wij zijn goed geplaatst om bedrijven, fondsen en andere rechtspersonen te helpen bij het betaalbaar, gemakkelijk en snel verkrijgen van een LEI-nummer.

LEI-nummer aanvragen

U vraagt hier een LEI-nummer aan met een heel eenvoudig proces. Vul uw bedrijfsregistratienummer in, selecteer de betreffende functionaris, kies voor hoeveel jaar u de LEI wilt laten beheren. Bevestig de informatie uit het officiële register, vul de lege plekken in en betaal. De LEI-aanvraag is nu in uitvoering.

LEI-zoekopdracht

Wanneer u een bestelling plaatst op deze pagina, zullen we automatisch een LEI-zoekopdracht uitvoeren om er zeker van te zijn dat er nog geen LEI is geregistreerd voor de entiteit. U kunt slechts één LEI-nummer per juridische entiteit hebben, daarom hebben we een geautomatiseerde LEI-zoekopdracht opgenomen.

LEI -code in Nederland

Wij geloven in transparantie in wat we doen. Daarom zijn we niet bang om te zeggen dat u een aantal opties hebt bij het kiezen van een registratieagent voor een LEI-nummer. Onderzoek de prijzen en voorwaarden met onze concurrenten voordat u ons kiest om u te helpen bij het aanvragen van de LEI-code.

Gids voor het aanvraagformulier voor LEI-code

Het proces voor de aanvraag is eenvoudig, volg gewoon de onderstaande stappen:

 1. Voer uw entiteits-/bedrijfsregistratienummer of naam in en vul de ontbrekende of onjuiste velden in
 2. Selecteer de duur van de LEI en betaal met uw creditcard of bankoverschrijving
 3. We zullen de gegevens ter validatie indienen, bij acceptatie wordt het LEI-nummer per e-mail naar u verzonden

Als we de gegevens niet kunnen verifiëren bij de lokale autoriteiten, nemen we contact met u op voor aanvullende informatie zodat de aanvraag kan worden goedgekeurd en de LEI kan worden afgegeven.

Wat als ik de informatie over de eigendomsstructuur niet kan verstrekken?

Als de juridische entiteit die een LEI aanvraagt eigendom is van een andere entiteit of een dergelijke relatie niet kan melden, moet de reden (uitzondering) worden gespecificeerd waarom:

 • De entiteit is eigendom van of staat onder zeggenschap van een natuurlijke perso(o)n(en)
 • De bovenliggende entiteit consolideert geen rekeningen
 • Er is geen bovenliggende entiteit volgens de definitie van GLEIF-identificatiecode voor juridische entiteiten (er is geen bekende persoon die zeggenschap heeft over de entiteit, bijv. gediversifieerd aandeelhouderschap)
 • Wettelijke beperkingen verhinderen dat ik deze informatie kan publiceren of verstrekken
 • Er is geen toestemming van de bovenliggende entiteit gevraagd om deze informatie te verstrekken of te publiceren
 • Juridische verplichtingen beletten mij deze informatie te publiceren of te verstrekken
 • Mijn Bovenliggende Entiteit kon niet bevestigen of het verstrekken van deze informatie schadelijk zou zijn voor mijn Entiteit of niet
 • Openbaarmaking van deze informatie zou schadelijk zijn voor mijn entiteit of haar Bovenliggende Entiteit

FAQ

Hier kunt u de meest betaalbare LEI krijgen waarmee uw bedrijf of fonds op een veilige manier financiële transacties kan aangaan.

In de meeste gevallen heeft u een LEI nodig. Entiteiten die vallen onder de MiFID II / EMIR-regelgeving moeten een LEI hebben. Banken en investeringsplatforms moeten in die gevallen een geldige LEI zien voordat u kunt handelen.

We hebben het registratienummer van uw entiteit nodig en in zeldzame gevallen aanvullende informatie over de eigendomsstructuur. In de meeste gevallen halen we de relevante informatie automatisch uit het ondernemingsregister. Let op, voor fondsen en andere bijzondere juridische entiteiten hebben wij wel aanvullende informatie nodig.

Als u meer dan één LEI-nummer in één bestelling nodig hebt, stuur ons dan een e-mail op info@leiservice.com. We zullen er dan voor zorgen dat we u hier zo gemakkelijk mogelijk mee helpen en ervoor zorgen dat u de laagst mogelijke LEI-nummerprijs krijgt.

Wilt u transacties uitvoeren op de financiële markten, dan hebben de meeste bedrijven een LEI-nummer nodig. De LEI staat voor Legal Entity Identifier en kan worden gezien als een internationaal zakelijk nummer.

Om transparantie te bevorderen over welke partijen bij financiële transacties betrokken zijn, is het LEI-systeem geïmplementeerd. Het doel van het LEI-systeem is onder meer het verminderen van het risico op witwassen en andere criminele handelingen.

back to top