Επιβεβαιώστε τα στοιχεία της οντότητας όπως θα εμφανίζονται στον κωδικό LEI με την GLEIF
 
 
1
 
 
 
 
Επιβεβαίωση πληροφοριών και στοιχείων επικοινωνίας Οντότητας
Έχει δικαίωμα υπογραφής και μπορεί να παραγγείλει κωδικό LEI
 
 
 
 
2
 
 
 
 
Εισαγάγετε αν έχετε ή όχι δικαίωμα υπογραφής
Για πόσα έτη θα πρέπει να ισχύει ο κωδικός LEI
 
 
 
 
3
 
 
 
 
Επιλέξτε για πόσα έτη θα πρέπει να ισχύει ο κωδικός LEI
Αποδοχή των όρων και προϋποθέσεων που διέπουν τη διαδικασία αίτησης για κωδικό LEI
 
 
 
 
4
 
 
 
 
Διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους και τις προϋποθέσεις
Πληρώστε και λάβετε τον κωδικό LEI σας το συντομότερο δυνατό
 
 
 
 
5
 
 
Πληρώστε και λάβετε τον κωδικό LEI σας το συντομότερο δυνατό

Νέος κωδικός LEI

Πώς να αποκτήσετε Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας; Αίτηση για νέο κωδικό LEI

Θα σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε Αναγνωριστικό Κωδικό Νομικής Οντότητας ακριβώς εδώ σε αυτή τη σελίδα, εάν δεν έχετε ήδη LEI με το GLEIF.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την παραπάνω φόρμα αίτησης κωδικού LEI, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε αμέσως την εγγραφή σας για LEI. Εάν χρειάζεστε βοήθεια για τη συμπλήρωση του εντύπου, ανατρέξτε στον παρακάτω οδηγό.

Αν δεν είστε σίγουροι αν έχετε ήδη κωδικό LEI, απλώς εισαγάγετε τον αριθμό εγγραφής ή την επωνυμία της επιχείρησής σας στην παραπάνω φόρμα και θα το ελέγξουμε αυτόματα με το GLEIF.

Τι είναι ο κωδικός LEI?

Ο κωδικός LEI ή αριθμός LEI είναι ένας διεθνής αριθμός εγγραφής επιχείρησης ή οντότητας. Ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της ΕΕ, απαιτούν την κατοχή κωδικού LEI για την πραγματοποίηση συναλλαγών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

LEI Service

Η LEI Service είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε στη Δανία και βοηθά τα νομικά πρόσωπα να αποκτήσουν κωδικούς LEI. Προσφέρουμε αγγλόφωνη τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πελατών. Βρισκόμαστε σε καλή θέση ώστε να βοηθήσουμε επιχειρήσεις, ταμεία και άλλες νομικές οντότητες να αποκτήσουν αριθμό LEI οικονομικά, εύκολα και γρήγορα.

Αίτηση για κωδικό LEI

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για κωδικό LEI ακριβώς εδώ με μια πολύ απλή διαδικασία. Συμπληρώστε τον αριθμό μητρώου της επιχείρησής σας, επιλέξτε τον αρμόδιο υπάλληλο, επιλέξτε για πόσα χρόνια θέλετε να είναι υπό διαχείριση ο LEI. Επιβεβαιώστε τις πληροφορίες από το επίσημο μητρώο, συμπληρώστε τα κενά και καταβάλετε το αντίτιμο. Η αίτηση για το LEI βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη.

Αναζήτηση LEI

Όταν κάνετε μια παραγγελία σε αυτή τη σελίδα, πραγματοποιούμε αυτόματα μια αναζήτηση LEI για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει ήδη εγγεγραμμένος LEI για τη συγκεκριμένη οντότητα. Μπορείτε να έχετε μόνο έναν αριθμό LEI ανά νομική οντότητα, γι' αυτό και έχουμε συμπεριλάβει μια αυτοματοποιημένη αναζήτηση LEI.

Κωδικός LEI Ελλάδα

Πιστεύουμε στη διαφάνεια σε ό,τι κάνουμε. Ως εκ τούτου, δεν φοβόμαστε να πούμε ότι έχετε πολλές επιλογές για να διαλέξετε τον φορέα καταχώρησης για κωδικό LEI. Παρακαλούμε να διερευνήσετε τις τιμές και τους όρους με τους ανταγωνιστές μας προτού μας επιλέξετε για να σας βοηθήσουμε με την αίτηση για κωδικό LEI.

Οδηγός για το έντυπο αίτησης κωδικού LEI

Η διαδικασία για την αίτηση είναι απλή, χρειάζεται μόνο να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

 1. Εισαγάγετε τον αριθμό μητρώου ή την επωνυμία της επιχείρησης/οντότητάς σας και συμπληρώστε τα κενά ή λανθασμένα πεδία
 2. Επιλέξτε τη διάρκεια του LEI και πληρώστε με την πιστωτική σας κάρτα ή με τραπεζικό έμβασμα
 3. Θα υποβάλλουμε τα στοιχεία προς επικύρωση, όταν θα εγκριθούν ο κωδικός LEI θα σας αποσταλεί μέσω e-mail

Εάν δεν καταφέρουμε να επαληθεύσουμε τα δεδομένα με τις τοπικές αρχές, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να λάβουμε πρόσθετες πληροφορίες ώστε να εγκριθεί η αίτηση και να εκδοθεί ο LEI.

Τι γίνεται αν δεν είμαι σε θέση να διαθέσω πληροφορίες σχετικά με την εταιρική δομή;

Εάν η νομική οντότητα που υποβάλλει αίτηση για LEI ανήκει σε άλλη οντότητα ή δεν μπορεί να αναφέρει τέτοια σχέση, τότε πρέπει να διευκρινιστεί ο λόγος (εξαίρεση) για τον οποίο:

 • Η οντότητα ανήκει ή ελέγχεται από φυσικό/ά πρόσωπο/α
 • Η μητρική οντότητα δεν τηρεί ενοποιημένους λογαριασμούς
 • Σύμφωνα με τον ορισμό του αναγνωριστικού κωδικού νομικής οντότητας του GLEIF, δεν υπάρχει μητρική εταιρεία (δεν υπάρχει γνωστό πρόσωπο που να ελέγχει την οντότητα. π.χ. διαφοροποιημένη μετοχική σύνθεση)
 • Νομικοί περιορισμοί σας αποτρέπουν από το να δημοσιεύσετε ή να παράσχετε τέτοιες πληροφορίες
 • Δεν έχει εξασφαλιστεί έγκριση από τη μητρική οντότητα για την παροχή ή δημοσίευση τέτοιων πληροφοριών
 • Νομικές δεσμεύσεις σας αποτρέπουν από το να δημοσιεύσετε ή να παράσχετε τέτοιες πληροφορίες
 • Η μητρική σας δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσει αν η παροχή αυτών των πληροφοριών θα ήταν επιζήμια για την Οντότητά σας ή όχι
 • Η αποκάλυψη αυτών των πληροφοριών θα ήταν επιζήμια για την οντότητά σας ή τη Μητρική της

FAQ

Εδώ μπορείτε να αποκτήσετε τον πιο προσιτό LEI που επιτρέπει στην εταιρεία ή το ταμείο σας να συμμετέχει σε χρηματοοικονομικές συναλλαγές με ασφαλή τρόπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε LEI. Οι οντότητες που υπόκεινται στους κανονισμούς MiFIDII / EMIR πρέπει να διαθέτουν LEI. Οι τράπεζες και οι επενδυτικές πλατφόρμες υποχρεούνται να βλέπουν έγκυρο LEI προτού μπορέσετε να κάνετε συναλλαγές σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χρειαζόμαστε τον αριθμό μητρώου της οντότητάς σας και, σε σπάνιες περιπτώσεις, πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησιακή σύνθεση. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα λάβουμε αυτόματα τις σχετικές πληροφορίες από το μητρώο επιχειρήσεων. Σημειώστε ότι για ταμεία και άλλα ειδικά νομικά πρόσωπα χρειαζόμαστε πρόσθετες πληροφορίες.

Εάν χρειάζεστε περισσότερους από έναν κωδικούς LEI σε μία παραγγελία, παρακαλούμε στείλτε μας ένα e-mail στο info@leiservice.com. Στη συνέχεια θα φροντίσουμε να σας βοηθήσουμε σε αυτό με τον πιο εύκολο δυνατό τρόπο και θα φροντίσουμε να λάβετε τη χαμηλότερη δυνατή τιμή για τον κωδικό LEI.

Εάν επιθυμείτε να πραγματοποιείτε συναλλαγές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, τότε οι περισσότερες εταιρείες χρειάζονται έναν κωδικό LEI. Το LEI σημαίνει LegalEntityIdentifier (Αναγνωριστικός Κωδικός Νομικής Οντότητας) και μπορεί να θεωρηθεί ως ένας διεθνής αριθμός επιχείρησης.

Για την προώθηση της διαφάνειας όσον αφορά στα συμβαλλόμενα μέρη των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, εφαρμόστηκε το σύστημα LEI. Στόχος του συστήματος LEI είναι, μεταξύ άλλων, η μείωση του κινδύνου νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων εγκληματικών ενεργειών.

back to top