LEI voor trusts

LEI voor trusts

Een trust is een juridische entiteit. En juridische entiteiten die betrokken zijn bij financiële transacties en opereren binnen het financiële systeem hebben een LEI-code nodig. Een trust die geen geldige LEI heeft, zal hoogstwaarschijnlijk geen beleggingsdiensten kunnen verlenen of deelnemen aan financiële transacties in Nederland.

Heeft u een LEI nodig voor uw trust? Lees meer op deze pagina. Lees verder om antwoorden te vinden op het volgende:

  • Wat is het doel van een Legal Entity Identifier?
  • LEI voor trusts: waarom heeft een nederlandse trust een LEI-code nodig?
  • Hoe krijg ik een LEI-nummer voor een trust?

Blijf lezen voor meer informatie over LEI voor trusts.

Wat is het doel van een identificatiecode voor juridische entiteiten?

Een Legal Entity Identifier (LEI-nummer of LEI-code) is een vorm van een internationaal bedrijfsregistratienummer. Het zorgt ervoor dat uw trust door iedereen kan worden geïdentificeerd en geeft informatie over het eigendom en de eigendomsstructuur van uw trust.

Het LEI-systeem maakt wereldwijde tracering van financiële transacties mogelijk en maakt gemakkelijke identificatie van juridische entiteiten en hun eigenaren mogelijk. Het LEI maakt dit mogelijk door gestandaardiseerde informatie en een wereldwijd referentiesysteem te bieden.

Klik hier om alles te lezen over het LEI.

LEI voor trusts: waarom heeft een nederlandse trust een LEI-code nodig?

Een trust is een regeling waarbij een persoon die bekend staat als een trustee, eigendom heeft als nominale eigenaar voor het welzijn van een of meer begunstigden. Het eigendom van de trustee wordt opgeslagen in een speciaal voertuig en wordt beschouwd als een rechtspersoon.

Met uitzondering van kale trusts - wat inhoudt dat de begunstigde het absolute recht heeft op het kapitaal en de activa binnen de trust, evenals de inkomsten die uit deze activa worden gegenereerd - vereisen trusts die deelnemen aan transacties vaak een LEI.

Dit betekent dat zowel trusts als alle andere juridische entiteiten hun LEI moeten noemen bij het melden van financiële transacties. Trusts die geen LEI krijgen om conforme rapportage uit te voeren, zullen hoogstwaarschijnlijk geen beleggingsdiensten kunnen verlenen.

Hoe krijg je een LEI-nummer voor een trust?

Trusts zijn verantwoordelijk voor het verkrijgen van hun eigen LEI-nummer en het zo nodig vernieuwen ervan. Heeft u een LEI nodig voor een trust? LEI Service kan u helpen.

Wij regelen het aanvraagproces voor u - het is snel, gemakkelijk en betaalbaar. Zodra uw aanvraag is ingediend, hoeft u alleen maar te wachten. Binnen 10 minuten tot 48 uur ontvang u uw LEI-code.

Bij LEI Service bieden we de laagste LEI-registratieprijs van Nederland. Onze service omvat Engelstalige klantenservice en gratis telefonische en e-mailondersteuning. Bekijk hier onze LEI-prijzen.

Heeft u geen registratienummer van uw trust? Maak u geen zorgen. LEI Service kan u nog steeds helpen een LEI te krijgen voor een trust, liefdadigheidsinstelling of andere entiteit die geen registratienummer heeft. Neem contact met ons op via info@leiservice.com voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen met uw LEI-aanvraag.

We bieden ook verlenging van uw LEI-nummer aan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw LEI verloopt. Onze prijs voor een LEI-verlenging is de prijs voor een nieuwe LEI-code. U kunt ook kiezen voor een van onze meerjarige verlengingsplannen waarmee we uw LEI-registratie automatisch voor u kunnen verlengen. Met onze verlengingsplannen bespaart u ook geld op uw abonnement, waardoor onze lage tarieven nog betaalbaarder worden.

Klik hier om onze LEI-verlengingstarieven te zien.

Heeft u een LEI voor een trust die bij een andere dienstverlener is geregistreerd? LEI Service biedt LEI-overdracht en verlengingaan. Als u wilt profiteren van de lage beheerprijzen en geweldige klantenservice van LEI Service, kunt u uw LEI overdragen aan onze LEI-uitgevende organisatie. Hierdoor kunnen wij uw LEI voor u beheren.

Overzetten en verlengen kost u niets en uw LEI-code ondergaat geen wijzigingen wanneer u voor deze service kiest. Een LEI-overdracht is een puur administratief proces dat wij voor u verzorgen. Totdat uw LEI is overgedragen, kunnen we uw LEI-registratie niet verlengen.

back to top