Hoe u een LEI kunt verkrijgen

Hoe u een identificatiecode voor juridische entiteiten kunt verkrijgen

Als uw bedrijf transacties uitvoert op de financiële markt, is de kans groot dat u een LEI-nummer nodig heeft.

Zelfs als u niet wettelijk verplicht bent om een LEI te krijgen, zijn er veel voordelen verbonden aan het hebben van een Legal Entity Identifier. Om deze reden wenden veel LLC's en eenmanszaken zich tot de LEI, hoewel dit misschien niet verplicht is. En aangezien het LEI-systeem op weg is om een wereldwijde standaard te worden, is het een goed idee om een LEI-nummer te verkrijgen voordat u het nodig hebt.

Lees verder voor meer informatie over het verkrijgen van een LEI-nummer.

Hoe kan ik een LEI-nummer verkrijgen?

LEI-nummers zijn beschikbaar via Local Operating Units (LOU's). Een Local Operating Unit, ook wel LEI-uitgevende organisatie genoemd, is een organisatie geaccrediteerd door GLEIF (Global Legal Entity Identifier) of goedgekeurd door het ROC (Regulatory Oversight Committee). De LOU geeft LEI-nummers uit aan juridische entiteiten.

Om de uitgifte van LEI-nummers te stroomlijnen, heeft GLEIF echter het concept van "registratieagent" geïntroduceerd. Dit maakt het voor juridische entiteiten gemakkelijker om toegang te krijgen tot LOU's en om een LEI te krijgen.

Wat is een Registratieagent?

Een registratieagent kan u helpen met alles wat u nodig hebt met betrekking tot het verkrijgen van een LEI-nummer. De rol van de registratieagent is om juridische entiteiten te helpen toegang te krijgen tot LEI-uitgevende organisaties. De registratieagent werkt samen met een of meer LOU's en zorgt ervoor dat aan de behoeften van zijn klanten voor LEI-services wordt voldaan.

LEI Service is een Registratieagent. Dit betekent dat we het u gemakkelijk maken om toegang te krijgen tot LOU's en om een LEI-nummer te krijgen. Wij verzorgen het sollicitatieproces en verzorgen de communicatie met de juridische entiteit. We verwerken en ontvangen ook veilig betalingen wanneer een LEI-nummer wordt uitgegeven of verlengd.

We zorgen ervoor dat het verkrijgen van een LEI-code snel, gemakkelijk en betaalbaar is.

Heeft u vragen over ons werk? E-mail ons op info@leiservice.com voor meer informatie. Onze Engelssprekende klantenservice beantwoordt al uw vragen.

Hoe een Legal Entity Identifier te verkrijgen: de aanvraag

Heeft u een LEI-nummer nodig voor uw nederlandse bedrijf? LEI Service maakt het u gemakkelijk om een LEI-nummer uit te geven.

U kunt hier een nieuw LEI-nummer aanvragen.

Het enige dat u hoeft te doen om aan de slag te gaan, is hier uw bedrijfsnummer in te voeren. Hierdoor kan ons systeem uw gegevens automatisch zoeken en lokaliseren in het lokale ondernemingsregister (indien vermeld). Wanneer ons systeem uw gegevens heeft gevonden, zullen wij u vragen om te bevestigen dat deze correct zijn. Zodra dit is gebeurd, zorgen wij voor het aanvraagproces - u hoeft alleen maar te wachten. U ontvangt uw nieuwe LEI-nummer binnen 2 tot 24 uur.

Hoe u een Legal Entity Identifier kunt verlengen

Nu weet u hoe u een LEI kunt verkrijgen. Maar LEI-nummers moeten ook jaarlijks worden vernieuwd om ervoor te zorgen dat alle informatie actueel en correct is. LEI Service kan u helpen een bestaand LEI-nummer van een andere Registratieagent te verlengen. We bieden ook de mogelijkheid tot automatische LEI-verlenging.

Klik hier om een bestaand LEI-nummer over te zetten en te verlengen.

Hoe lang duurt het voordat mijn LEI is geregistreerd?

LEI Service biedt VIP / expreslevering van nieuwe LEI-nummers. Wanneer u uw aankoop op een doordeweekse dag vóór 17 uur voltooit, heeft u de mogelijkheid om VIP / expreslevering toe te voegen aan uw bestelling. Wij ronden uw LEI-registratie binnen twee uur af. (Alleen beschikbaar voor bestellingen van nieuwe LEI-nummers.)

Aangezien banken en het wereldwijde register dagelijks LEI-informatie bijwerken en verzamelen, moet u er rekening mee houden dat het tot 24 uur kan duren voordat uw nieuwe LEI-nummer zichtbaar is in het wereldwijde GLEIF-register.

Controleer uw LEI met LEI zoekopdracht

Als u moet controleren of uw LEI-informatie up-to-date in het wereldwijde LEI-systeem is of als u de LEI-informatie van een andere rechtspersoon wilt opzoeken, kunt u de GLEIF LEI-zoekfunctie gebruiken.

Klick hier om in de GLEIF-database te zoeken naar de informatie die u zoekt.back to top